Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Spirit, ziel, vrije wil

Posted by Renée Merkestijn on Friday, May 20, 2022 Under: Spiritualiteit

Apart genoeg is het onderwerp door de WEF goeroe Harari op de agenda gezet. Volgens deze meneer hebben mensen geen spirit of ziel of vrije wil, dat is volgens hem een sprookje. In zijn ogen zijn mensen niet meer dan hackable animals. We moeten gechipt worden en op een computer aangesloten, zodat we in de goede richting kunnen worden gestuurd (transhumanisme). Wie dan aanstuurt is onduidelijk, maar vermoedelijk zien ze zichzelf in die rol.

Spiritualiteit is de essentie van je zijn. Ieder mens is voortgekomen uit dezelfde bron van leven en maakt daar nog steeds deel van uit. Je spirit of ziel is zich bewust van deze verbinding met de bron en omdat alles daaruit voortkomt met alles wat leeft. We zijn eigenlijk allemaal cellen van één organisme, of bewuste delen van één bewustzijn. Het laat ook zien dat je allemaal een enorme creatieve kracht hebt, in die verbinding is alles mogelijk. Die creatieve kracht kun je voor het goede van het geheel aanwenden.

Sommige mensen voelen die verbinding niet, geloven dat ze hiervan afgescheiden zijn, dit is het ego. Egoïsch denken betekent dat jij jezelf als afgescheiden ziet van de bron en van al het andere dat bestaat. Als je via het ego leeft, zie jij jezelf als alleen in de wereld. Je wilt slechts het goede voor jou alleen vanuit die wereld binnen zien te halen; het slechte buiten jou zien te houden. Kortom, je bent in gedachten gedegradeerd tot een dier dat moet zien te overleven in een gevaarlijke wereld. Het ego probeert vervolgens allerlei slimme manieren voor overleven te vinden, bijvoorbeeld techniek, om dat in zijn kwetsbare lijf en kwetsbare geest te 'upgraden'. Terwijl juist het herstel van de verbinding een upgrade zou zijn. 

Het WEF is een ideologie die totaal is gebaseerd op het egoïsche denken. Dus bewust of onbewust gericht op het vernietigen van onze spiritualiteit, onze ziel, onze vrije wil en onze creativiteit, onze liefde voor elkaar. Er zijn mensen, momenteel veel politici en zakenlui, die deze ideologie volgen omdat ze zelf denken in overleven, overheerst worden door het ego. Maar dit betekent slechts dat ze spiritueel gezien geleidelijk sterven. 

 

 

 


In : Spiritualiteit 


Tags: wef  ego  harari  ziel  spirit  verbinding  vrije wil  creativiteit 
 
 

Make a free website with Yola