Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Spirituele strijd 1

Posted by Renée Merkestijn on Friday, July 9, 2021 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Spirituele strijd 1

De wereld is een reflectie van onze geest. Als er strijd is in de wereld, vindt er eigenlijk een strijd in onze geest plaats. Er bestaan twee denkrichtingen. De spirituele visie erkent dat alles wat bestaat uit dezelfde geestelijke bron voortkomt en alles nog steeds deel daarvan uitmaakt. De egoïsche visie gaat uit van afscheiding, het ego ziet zichzelf als los van de bron en los van alles wat bestaat. Het ego wilt zich afscheiden van spirit en deze overwinnen, al kan dat niet werkelijk. Je kunt je niet losmaken van wie je werkelijk bent. Het egoïsche denken is daarmee illusionair denken.

De egoïsche denkwijze en de gevolgen ervan, worden momenteel in de wereld steeds duidelijker. Het egoïsche denken kiest voortdurend voor afscheiding, je ziet steeds angst en strijd ontstaan, nu op wereldschaal met deze crisis. De gevolgen van deze manier van denken worden steeds zichtbaarder. Hoe meer het spirituele licht gaat schijnen, hoe meer jouw besef van wie je werkelijk bent groeit, hoe zichtbaarder de duisternis wordt en dat is soms even schrikken. Het egoïsche denken wilt eens en voor al van spirit winnen, wilt spirit overweldigen. Maar het is aan jou wat het gaat worden in je eigen geest en daarmee in de wereld.

Het is de tijd van keuze. Kies je voor de spirituele denkwijze of voor de egoïsche denkwijze? Met die keuze bepaal je de gezamenlijke toekomst, want onze geest creëert ons leven. Wil je leven zoals voorheen, leven in de afscheiding, angst en strijd?  Of kies je voor de spirituele kant, welke staat voor de eenheid, liefde en vrede? Realiseer je dat de strijd eigenlijk in je geest plaatsvindt en dat jouw keuze daar moet worden gemaakt.


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: spiritualiteit  strijd  keuze  ego  spirit  crisis  duisternis  licht 
 
 

Make a free website with Yola