Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Spirituele strijd 2

Posted by Renée Merkestijn on Thursday, July 22, 2021 Under: van impasse naar inspiratie

Er bestaan zoals eerder aangegeven twee denksystemen, het spirituele denksysteem en het egoïsche denksysteem. De eerste gaat uit van liefde en eenheid en legt de nadruk op ons eeuwig levende bewustzijn. De tweede gaat uit van angst en oordeel en legt de nadruk op ons lichamelijk sterfelijke bestaan. Er vindt een strijd plaats tussen spirit en ego, of liever, het ego bestrijdt spirit en spirit is wie je werkelijk bent.

We zien het ego als een persoonlijk iets, maar het ego bevat grotendeels collectieve gedachten en instructies van de ego-gestuurde wereld waarin we leven. Het ego is daarmee een collectieve negatieve denkwijze en bevat vooral aangeleerd materiaal dat op angst en oordeel is gebaseerd. Kijk maar eens een dagje kritisch naar de inhoud van je innerlijke commentaarstem.

Momenteel wordt het egoïsche denken collectief extra versterkt. Door corona worden angsten sterker dan ooit belicht, de angst om ziek te worden, de angst onze baan te verliezen. De wereld wordt meer dan ooit in kampen verdeeld, wel/niet vaccineren, wit/zwart, links/rechts. Het energieveld wordt hierdoor collectief steeds zwaarder en negatiever, vaak zwaarder dan we gewend waren.

Dit collectieve veld kan zeker voor hooggevoelige mensen als een zware wolk voelen die op je geest neerdaalt, of als aanhoudende aanvallen van binnenuit of van buitenaf, die je vrede ondermijnen. Je denkt misschien dat het aan jou ligt, dat het persoonlijk is, maar het is een collectief proces en niet een gemakkelijk proces. De buitenwereld is een spiegel van de binnenwereld, dus de spirituele strijd vindt zowel in onze geest als in de wereld plaats.

Kies juist in deze zware tijd steeds bewust voor liefde en eenheid. Maak je geest los van alle egoïsche denkwijzen. Juist nu het ego zo versterkt wordt in onze wereld. Visualiseer om uit deze zwaarte te komen, dat je in een lichte kamer terechtkomt, waar lichtwezens je helpen te herstellen. Denk niet teveel óver je negatieve gedachten, want dan kan je momenteel steeds dieper de modder van de egomind worden gezogen. Los je negatieve gedachten bewust op in het licht, of draag ze over aan lichtwezens om te zuiveren.

De spirituele strijd tussen spirit en ego woedt in dit corona-tijdperk extra heftig. Zorg dat het ego de strijd niet wint, maar spirit, het komt er nu op aan. 

In : van impasse naar inspiratie 


Tags: spirit  ego  strijd  oorlog  licht  negativiteit  zware wolk 
 
 

Make a free website with Yola