Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Spontaniteit en structuur

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, September 12, 2021 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Spontaniteit en structuur

Het ego, ons aangeleerde zelf, is vaak bang dat als je spontaan bent, alle structuur verloren gaat. Dat de wereld een zooitje wordt. Je innerlijke zelf heeft echter een geheel eigen structuur. Die is voor het ego minder zichtbaar, omdat we het contact ermee verloren. Deze angst zorgt vervolgens dat we onszelf ook niet meer durven te ontdekken via spontaniteit. Je innerlijke zelf weet wat het wilt in dit leven, beter dan het ego weet. Maar het ego wilt zich daar meestal niet aan overgeven, dan verliest het de controle.

Vraag je eens het volgende af. Als je voor drie jaar lang geen enkele zorg had, financieel niet, qua gezondheid niet, qua mening van anderen of wat ook. Stel dat je volledig vrij was. Ging je dan hele gekke, ongestructureerde dingen doen drie lange jaren lang? Of ging je je elke dag bezighouden met dingen waar je echt van houdt, waardoor je ongemerkt een nieuwe structuur opbouwt die bij je past?

Wees niet bang voor je intuïtieve ingevingen en de wegwijzers van je gevoelsleven. Wees niet bang dat je stuurloos verloren raakt, of dat het een zooitje wordt. Wees niet bang dat het verlies van egostructuren het verlies van je innerlijke structuur inhoudt. Heb vertrouwen in je innerlijke zelf, dat precies weet wat hij hier kwam doen, al heeft het ego soms geen flauw idee. Laat je door jezelf leiden.


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: spontaniteit  structuur  angst  ego  intuïtie  gevoelens 
 
 

Make a free website with Yola