Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Storend internet en overprikkeld raken

Posted by Renée Merkestijn on Monday, October 22, 2018 Under: HSP

Storend internet en overprikkeld raken

Storend internet 

Ofwel: hoe HSPs moe worden, gemanipuleerd worden en van hun prioriteiten worden gehaald.

Hebben jullie dat nu ook, HSPs? Dat als je een webpagina bezoekt, ze meteen tegen je beginnen te 'gillen'? 'We value your privacy', komt er in beeld terwijl je net lekker rustig wilt lezen. 'No you don't value my privacy at all,', denk ik dan. Of ze willen dat je een abonnement neemt, terwijl je net één regel hebt gelezen.


Wat dacht je van Facebook die week na week berichten middenin je beeld zet, lekker storend, met als keuze: 'Wil je dit soort berichten voortaan onderin je scherm hebben? Mogelijke antwoorden. 'Ja graag' of 'Nu niet'. Maar het antwoord 'Nee nooit' staat er niet bij. Hoezo keuze?

Of als je met je pc aan de gang wilt en er geroepen wordt: 'Even geduld, we zijn je systeem aan het updaten'. Moet je tien minuten wachten met je werk. Ze hadden ook kunnen vragen, komt het nu uit dat we een update doen?

En elke keer komt weer die ene advertentie voorbij, vooral als je ooit iets had gezocht op internet. En nieuwe advertenties proberen ze ook op je uit, voortdurend, tientallen keren word je aandacht gevangen, dus afgeleid van waar je mee bezig was.

Je denkt misschien, dat is toch normaal, maar realiseer je als HSP het volgende:

  • Je wordt bewust voortdurend uit je concentratie gehaald. En als je eruit bent, duurt het pakweg 5 minuten voordat je er weer in zit. Dus het is zeer slecht voor je productiviteit en efficiency.

  • Als die meldingen zijn allemaal extra prikkels. Daar zit je als HSP niet op te wachten. Wie wel trouwens?

  • Wat ook gebeurt, is dat jij je prioriteiten niet meer volgt, maar onbewust bezig bent met andermans doelen. Belangrijk voor anderen is sowieso lastig voor HSPs. De marketing psychologen achter internet weten precies hoe ze zorgen dat jij hun belangrijk gaat vinden. Bijvoorbeeld veel herhalen, zodat het 'bekend' wordt en uiteindelijk 'geliefd' en uiteindelijk 'gekocht'.Je wordt dus gemanipuleerd.

  • Ook energetisch is het slecht voor je, want energie volgt aandacht. Je energie gaat voortdurend naar al de flitsende boodschappen. Daar word je als HSP dus erg moe van op den duur. Terwijl je het niet eens bewust registreert, en niet snapt waarom je zo moe bent. Is de bedoeling ook, want ze willen je onbewuste aanspreken.

Tip: Zet bij alles waar je kan, die automatische boodschappen en pop-ups uit, zoals van social media en mails. Helaas is dat zoals je hierboven al ziet niet altijd mogelijk. Want het is zo ontzettend slecht voor je gezondheid, concentratie en je productiviteit. 

Nog een tip: wees zeer selectief in de systemen die je gebruikt (prioriteiten stellen) en neem dit punt van storing mee in je beoordeling van een systeem. 

De belangrijkste tip: beperk het gebruik van internet tot wat echt belangrijk is voor jou. Laat niet het internet bepalen wat jij doet in je leven, maar bepaal wat jij met internet doet in jouw leven.

 


In : HSP 


Tags: hsp  hooggevoelig  hoogsensitief  prioriteit  storing  afleiding  productiviteit  manipulatie 
 
 

Make a free website with Yola