Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Terugval

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, November 20, 2022 Under: Omgaan met verandering

Mensen op het spirituele pad kunnen soms ‘terugvallen’. Dit betekent dat je frequentie tijdelijk omlaag gaat. In plaats van hierop een oordeel te hebben (oordeel is een lage frequentie), kan je beter vergevingsgezind zijn naar jezelf toe. Terugval  kan twee redenen hebben, het tonen van een negatieve overtuiging die je mag vervangen door een positieve, of het stimuleren van een nieuwe positieve overtuiging.  Het brengt altijd nieuwe inzichten, waardoor je verder kan. Het helpt je jouw energie te verhogen. 

In wezen dien je jezelf af te vragen bij negatieve overtuigingen: welke overtuiging zorgt dat ik ‘terugval’. Vragen als: wat maakt die ‘lagere energie’ aantrekkelijk voor me, waar is dit een oude gewoonte, waar verbergt dit een onderliggende onvrede, waar pas ik me aan anderen aan, wat verberg ik hiermee voor mezelf?

Als het een uitnodiging tot vernieuwing en uitbreiding is, vraag je dan of wat er gevraagd wordt. Wat kan juist deze ervaring me leren, welke eigenschappen boor ik aan die ik anders nooit had ontdekt, welke nieuwe wegen toont me dit? 

Probeer geen 'verbetering' te forceren zonder zelfonderzoek, want dan blijft  een onbewuste overtuiging doorspelen en terugkomen. Je valt dan steeds opnieuw terug, of wellicht uit het zich op een ander vlak. Als het een vernieuwing betreft, kan je positieve dingen die je onderneemt om de situatie te tackelen als negatief bestempelen, in plaats van te omarmen en je te verdiepen. Dan stop je zogezegd voor de poort.

Vraag je ook af wat een positieve manier van denken is voor je, formuleer het voor jezelf. Zet dus de oude overtuiging om in een nieuwe. En bij nieuwe situaties, formuleer positieve overtuigingen.

Weet dat overtuigingen niet alleen persoonlijk zijn, maar ook  collectieve overtuigingen kunnen in je leven doorspelen, bewust of onbewust. Voorbeelden: Als je oud wordt, krijg je kwalen. Gezondheid is een voorwaarde tot geluk. Spirituele mensen zijn altijd aardig. Vrouwen zijn minder waard dan mannen.  Nare ervaringen zijn bedoeld als straf. Je moet altijd op de hoogte zijn wat er speelt in de wereld om goed te functioneren. 

 

 

 


In : Omgaan met verandering 


Tags: spiritueel  verandering  terugval  overtuigingen 
 
 

Make a free website with Yola