Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Vechten om een bed

Posted by Renée Merkestijn on Friday, October 15, 2021 Under: Healing

Het aantal ziekenhuisbedden is zwaar verminderd de laatste jaren. IC bedden zelfs van 2800 in 2010 naar 1350 nu. (zie https://www.lnnmedia.nl/corona/maar-1700-beschikbare-ic-bedden-door-jarenlange-wegbezuiniging-zorg/). In de krant van 16 oktober staat dat UMCG zegt dat 1350 een te optimistische schatting van de overheid is, dat het 1000 bedden is en dat de overheid ten onrechte hoopt te kunnen opschalen naar 1350 bedden.

We konden volgens politici prima zonder al die ziekenhuisbedden. Door corona is gebleken dat deze politieke inschatting fout was. Maar politici blijven op het standpunt, dat we het aantal bedden laag moeten houden, ondanks corona, uitgestelde zorg en de veroudering van de bevolking.

Helaas wordt ons in het nieuws bijna een schuldgevoel aangepraat over het innemen van  ziekenhuisbedden, het belasten van de zorg. Wij moeten dan maar zorgen dat we niet ziek worden. Er worden zondebokken voor de zorgbelasting gevonden, de niet-gevaccineerden. Dit zorgt voor een tweedeling in de maatschappij.

Het ligt niet aan de mensen. Het ligt niet aan bepaalde bevolkingsgroepen. Als de politiek het aantal bedden had  gehandhaafd (zoals in overige landen wel gebeurde), was ons probleem niet zo groot geweest.

Dus laten we ophouden met elkaar te bevechten over die ziekenhuisbedden. Laten we kiezen voor nuchterheid en een ander politiek beleid. In : Healing 


Tags: ziekenhuis  corona  vechten  bedden  ic   
 
 

Make a free website with Yola