Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Vege lijf

Posted by Renée Merkestijn on Saturday, December 4, 2021 Under: van impasse naar inspiratie

Vege lijf


Lang hebben we in het Westen het gevoel gehad dat we door wetenschap eindeloos lang en goed gezond door konden leven. Dat ons vege lijf wel gered zou worden bij problemen. Natuurlijk wisten we beter als we eerlijk naar de feiten keken. Nog steeds leeft niemand eeuwig en het grootste deel van de mensen is chronisch ziek. Nog steeds zijn we naarmate we ouder worden kwetsbaarder. Corona heeft ons in wezen met onze neus op de feiten gedrukt.

Deze confrontatie is extra pijnlijk als je volledig met een gezond lijf geïdentificeerd bent en de aspecten ziekte, ouderdom en dood liever achter gesloten deuren houdt.  Dat hebben we toch een beetje gedaan als maatschappij. In de hausse van gezond en lang leven, waarbij elk tijdschrift vol staat met optimistische verhalen, waarin ouderen vaak apart van de jongeren leven, is dit allemaal moeilijker te aanvaarden.

Het fanatisme van de prikcampagne laat de enorme paniek zien die toeslaat als het allemaal niet meer te ontkennen is. We moeten en zullen terug naar het oude, wat voor een groot deel ontkenning van ziekte, ouderdom en dood is, de wens om om de oude blinde voet verder te kunnen leven. 

Die prik moet onze paniek stillen, maar de geest is uit de fles en staart ons recht in de ogen. We zullen naar het hele leven moeten durven kijken, dus ook naar de aspecten ziekte, ouderdom en dood. Misschien is de oplossing niet gelegen in eeuwig jong en gezond proberen te blijven, maar realistisch en gracieus met alle wederwaardigheden van het leven om te leren gaan.

 

 

  


In : van impasse naar inspiratie 


Tags: ziekte  ouderdom  dood  ontkenning 
 
 

Make a free website with Yola