Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Verdeel en heers

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, June 5, 2022 Under: Spiritualiteit

Verdeel en heers


In een duale wereld wordt het spelletje ‘verdeel en heers’ steeds opnieuw gespeeld. Je kunt het ook noemen: ‘twee honden vechten om een been, de derde gaat er gauw mee heen’. In Jip en Janneke taal heet dit opstoken of ophitsen.

Als je macht hebt en wilt behouden, is het handig om andere mensen tegen elkaar uit te spelen. Dan blijf je zelf uit beeld. Je laat mensen letterlijk met elkaar vechten en als ze niet opletten pak je hen de buit af. Je laat degenen die vechten moe, angstig, ziek en berooid achter, wat ze nog vatbaarder maakt voor verdeel en heers spelletjes.

De machtige partijen promoten via politiek en mediasystemen deze verdeel en heers manier van denken. Zij verdelen mensen voortdurend in voor- en tegenstanders, de goeden en de slechten. Zij reduceren mensen tot vechtende honden. Maar terwijl mensen druk aan het vechten zijn, halen zij de maatschappelijke buit binnen.

Dit heeft een energetische en spirituele kant. Je gebruikt als je je laat ophitsen vooral haat en strijd, dus verkeert in lage en donkere energie. Die energie kan je niet meer voor eenheid en liefde inzetten, deze energie wordt minder bereikbaar voor je. Je energetische frequentie gaat omlaag. Spiritueel functioneer je alleen nog op een niveau van lijden, angst en oordeel. Daarmee ben je ook weer vatbaarder voor het verdeel en heers spel.

Dus laat je niet verdelen, laat niemand over jou heersen door jouw angsten en oordelen te bespelen. Bekijk alle mensen als medemens, niet als vijand. Kijk kritisch naar wat politici en media vertellen. Als ze verdeling benadrukken of prediken, weet je dat het spel verdeel en heers wordt gespeeld. Daar kan je nee tegen zeggen. 

 

 


In : Spiritualiteit 


Tags: verdeel  heers  honden  energie  spiritualiteit  licht  liefde  donker 
 
 

Make a free website with Yola