Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Vergeving en vrede

Posted by Renée Merkestijn on Thursday, October 28, 2021 Under: Spiritualiteit

Vergeving is de enige weg naar vrede op aarde. Het betekent dat je mensen vergeeft dat zij vanuit hun ego denken en handelen, vanuit hun angsten en oordelen leven. Vergeven kan alleen vanuit het besef dat het de mens in de illusie van angst en oordeel gevangen zit (ego) en daarom vanuit het primitieve stressmechanisme reageert. Inzien dat de meeste mensen dit zo doen en hen dit feit ook weer vergeven. Je dient jezelf én anderen te vergeven en zelf helemaal uit het egospel te stappen.

Je ziet het ego razendsnel groeien in de hele coronadiscussie, twee partijen ontstaan. Het ego is bang, zoekt schuldigen, oordeelt mensen en gaat in de aanval. Soms wordt letterlijk gesproken over schuldigen straffen. Hier is het ego aan het woord. Dit gebeurt van beide kanten trouwens, want ego roept ego op. Voor het ego is er ultimo maar één oplossing, hij wilt leven en de ander moet daarvoor dood.

De enige uitweg uit de ellende is vergeven. Want vergeven zorgt dat je niet meer meegaat in dit egospel van schuld en aanval. Dit betekent dat jij je eigen angsten onder ogen moet zien en die van de mensheid, daar waar zij in ego leeft. De angst voor ziekte en dood, de angst voor oordeel, aanval, onderdrukking en haat.

Angst zet zich om in oordeel, wat weer angst oplevert. Het egospel stopt helaas pas letterlijk bij de dood, als je niet eerder besluit te vergeven. Vergeving is het innerlijke besluit om het egospel te doorzien en ermee te stoppen. Anderen evenmin kwalijk te nemen dat ze nog niet doorhebben dat vergeving de enige weg naar vrede is. Maar wel een andere weg tonen. 


In : Spiritualiteit 


Tags: vergeving  ego  angst  oordeel  vrede 
 
 

Make a free website with Yola