Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Vergeving energetisch gezien.

Posted by Renée Merkestijn on Friday, April 12, 2013 Under: Relaties en communicatie

Vergeving kan je op energetisch niveau zien als het loslaten van alle negatieve energie die je op een kwestie of een persoon (jezelf of een ander) hebt zitten, je energie er volledig van vrijmaken. Je laat alle negatieve gedachten en emoties los. Je gaat het gevecht met de kwestie of de persoon niet meer aan, innerlijk of uiterlijk.

Dit betekent ten eerste dat je geen negatieve energie meer in de kwestie of de ander of jezelf steekt, waarmee je de negativiteit alleen maar zou versterken, want energie volgt aandacht.

Dit betekent ten tweede dat het je geen energie meer kost. Je bent er niet meer continu mee bezig. De energie die je eraan besteedde is weer voor positieve zaken beschikbaar. Je voelt je weer beter.

Ook voor die ander betekent het dat er niet steeds negatieve energie voelbaar is, dus het werkt voor die ander ook bevrijdend.

Als je in staat bent niet alleen de negatieve energie los te koppelen, maar zelfs de kwestie of persoon positief te bezien, genees je jezelf, de situatie en de ander.  Positieve emoties en gedachten hebben een hogere frequentie dan negatieve en zijn daarmee sterker. Het is niet voor niets dat er wordt gezegd dat liefde alles overwint, energetisch is dit helemaal waar.

Waarom is vergeving dan zo moeilijk? We vinden het lastig, zelfs afgrijselijk, om met pijn om te gaan. Niet alleen is pijn gewoon au! We vinden ook dat pijn er niet mag zijn, er zit een mentaal oordeel op. Dus wat doe je als je geen pijn wilt voelen en ook nog eens vindt dat pijn er niet zou mogen zijn?  Dan ga je een schuldige zoeken, of iemand waarop je jouw pijn kunt afreageren, of allebei.

Dan roep je zoiets als: “Het is zijn schuld dat ik pijn heb, daar moet die ander voor boeten.” Dat is vaak makkelijker dan beseffen dat het leven onvermijdelijk pijn brengt die je hebt te verwerken.

Misschien helpt het te beseffen dat we allemaal (of we dat nou willen of niet) een ander wel eens pijn doen. Benader elkaar met zoveel mogelijk begrip, praat er over, leer er van en vergeef elkaar, want we zijn allemaal gewoon maar mensen.

Vergeving heeft net als liefde een hoge energetische frequentie. Door die energie in ons leven te versterken, maken we met elkaar de wereld mooier en lichter.

 

In : Relaties en communicatie 


Tags: vergeving  energetisch  begrip  pijn  frequentie  negativiteit  gedachten  emoties  aandacht  loslaten 
 
 

Make a free website with Yola