Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Verleden loslaten

Posted by Renée Merkestijn on Tuesday, June 28, 2022 Under: happiness

Hoewel er in werkelijkheid alleen maar een eeuwig nu is, denken wij als mens in tijd, in verleden, heden en toekomst.

Als we ooit iemand hebben ontmoet die vervelend tegen ons deed, planten we dat in onze herinnering. Als we die persoon tegenkomen, halen we de herinnering op en maken daar een verwachting voor de toekomst van. 'Hij zal opnieuw vervelend doen.' Daarmee ga je je in het hier en nu gestrest voelen.

Je besmet je heden met nare beelden over verleden en toekomst en reageert of dat nu aan de hand is. Je besmet het hier en nu voor jezelf.

Als je heden besmet is met nare beelden, kan je niet meer open zijn tegen die persoon. Je gaat hem op een nare manier behandelen. Dit is het niet kunnen vergeven. Je neemt steeds het verleden mee, projecteert het in de toekomst en reageert op die persoon alsof die nu net zo is.

Ditzelfde doe je  bij jezelf. Je doet iets waarover je in het verleden niet zo tevreden was. De herinnering zet je om in de verwachting dat dit zich zal herhalen in de toekomst. Dan raak je nu van streek over iets wat je nu moet doen. Je kunt niet meer gewoon met openheid en nieuwsgierigheid dingen doen. Kinderen kunnen dit wel, omdat ze nog niet met verleden en toekomst hebben leren werken.

Je ziet dus niet de realiteit, bent niet van streek van de realiteit, maar van je eigen nare herinneringen en eigen nare toekomstverwachtingen.

Daarom is het verleden loslaten zo belangrijk. Je voorkomt hiermee dat je dat verleden opnieuw oproept, projecteert op de toekomst en je vervolgens rot voelt in het hier en nu.

Als je merkt dat je het verleden weer herinnert en projecteert, weet dan dat het niet waar is. Weet dat het slechts herinnering en toekomstprojecties van je eigen geest zijn, die het heden besmetten. Zet het van je af, als het onprettige zaken zijn en begin opnieuw, met een vrije geest. Lach om die tijdspelletjes van je geest.

Een vrije geest is altijd in het hier en nu.

 


In : happiness 


Tags: verleden  heden  toekomst  loslaten  verwachting  hier en nu  vrije geest 
 
 

Make a free website with Yola