Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Verschijnen verdwijnen

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, March 20, 2022 Under: Healing

Verschijnen verdwijnen

Het leven is een opeenvolging van verschijnen en verdwijnen. De energie neemt een bepaalde vorm aan en die vorm verdwijnt weer, er komt iets anders voor in de plaats. Die vormen komen voort uit één groot energieveld en bestaan binnen één groot energieveld. Dit verschijnen en verdwijnen creëert onze beleving van tijd en vorm, ofwel alle tijdelijke vormen.

Met onze menselijke waarneming zijn we gericht op de tijdelijke vormen en minder op het energieveld dat daaraan ten grondslag ligt. We verliezen ons besef van eenheid en eeuwigheid. Als je meer naar het veld leert kijken en minder naar de losse vormen, wordt het rustiger in je leven. Je bent minder geïdentificeerd met tijdelijke vormen, leeft vrediger. 

Dit verschijnen en verdwijnen vindt plaats op alle niveaus, mentaal, emotioneel, fysiek, in omstandigheden.

  • Iedere gedachte komt op in het veld en verdwijnt weer.
  • Iedere emotie komt op in het veld en verdwijnt weer.
  • Iedere lichamelijke ervaring komt op in het veld en verdwijnt weer.
  •  Alle omstandigheden komen op in het veld en verdwijnen weer.

Je kunt letterlijk leren meer op het onderliggende en achterliggende energieveld te letten en minder op de losse verschijningsvormen. Alles wat verschijnt is tijdelijk. Wat werkelijk belangrijk is, is de eenheid en het eeuwige.

Probeer eens bewust ‘langs’ je gedachten, emoties en fysieke ervaringen heen te kijken, probeer het energieveld erachter te zien. Hierdoor kom je in contact met de eenheid en het eeuwige. Dit kan je doen met je innerlijke tijdelijke vormen zoals gedachten en emoties, maar ook letterlijk met de uiterlijke fysieke vormen. 

Zie de gedachten en emoties en fysieke verschijningsvormen als rimpelingen in het energieveld.

Als voorbeeld een korte meditatie. Je maakt jezelf stil en leeg, focust op het grote energieveld. Doe dit eerst nog met ogen dicht en met de focus op je ademhaling.

  • Elke keer als er een gedachte opkomt, zeg je vriendelijk en zonder enig oordeel: “Oh, een gedachte” en keert terug naar je ademhaling.
  • Elke keer als er een emotie opkomt, zeg je vriendelijk en zonder enig oordeel: “Oh, een emotie” en keert terug naar je ademhaling.  
  • Bij fysieke reacties of omstandigheden, zeg je vriendelijk en zonder enig oordeel: “Oh, een vorm” en keert terug naar je ademhaling.

Na enige tijd kan deze oefening ook met ogen open. Na nog wat meer oefening pas je het toe in je alledaagse leven. Bij alles waar je neigt te reageren op of vanuit de tijdelijke vorm, benoem je dit vriendelijk en zonder oordeel en keert terug naar de innerlijke stilte en leegte.  

 

 

 

 

 


In : Healing 


Tags: eenheid  tijdelijke vorm  verschijnen  verdwijnen  meditatie 
 
 

Make a free website with Yola