Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Verwarring fouten en schuld

Posted by Renée Merkestijn on Saturday, June 15, 2024 Under: happiness

Alle mensen maken fouten, dat hoort erbij als je jezelf ontwikkelt. Als je een fout bemerkt, corrigeer je dat en doe je het daarna anders. We zijn helaas fouten maken gaan verbinden aan schuld en straf. Dan wordt het niet 'een mens maakt fouten' maar eerder 'de mens zelf is fout'.

Als je niet in fouten maar in schuld gelooft, zal je bij elke fout of vermeende fout iemand schuldig verklaren en aanvallen. Dan zal je mensen beschuldigen, uitschelden, pesten, negeren, isoleren of nog erger, een klap geven, met een mes aanvallen of bombarderen. Datzelfde gedrag verwacht je dan van anderen, waardoor je altijd in angst, verdediging en geheimhouding leeft. We leven in een wereld die in schuld gelooft.

Met schuld zeg je dat de mens zelf fout, slecht en zondig is als hij een fout maakt en daarom bestraft moet worden. Zelfs nadat de straf is uitgedeeld, blijven we soms mensen schuldig vinden en bestraffen.

Mensen die in schuld geloven kunnen nooit vergeven, kunnen nooit het verleden loslaten. Karma is niet anders dan jezelf vastzetten in het schuld- en straf verhaal en ascensie is het loslaten van ditzelfde schuld-  en straf verhaal. Dan pas kan je in vrede en met plezier in je leven verder en geef je die ander ook vrede en plezier. Dan pas maak je jezelf vrij van angsten, oordelen en het bestraffen van jezelf en anderen. 

 


In : happiness 


Tags: fout  schuld  oordeel  angst  aanval  verdediging  straf  loslaten  verleden  vrede 
 
 

Make a free website with Yola