Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Vijanddenken

Posted by Renée Merkestijn on Tuesday, August 29, 2023 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.


De wereld is een projectie van je eigen bewuste en onbewuste overtuigingen. Als je in liefde en vriendschap gelooft, kom je die tegen in je leven. Als je in haat en vijandschap gelooft, kom je die tegen in je leven. Dit geldt voor zowel je persoonlijke leven als voor het collectief.

We zijn geneigd om vanuit angsten en oordelen in vijanden te gaan geloven. En omdat we daarin geloven, verschijnt dat in onze wereld. Het is niet voor niets dat er regelmatig dictators of andere slechteriken opstaan. En hoe meer jij je druk maakt om die vijand, hoe vaker en sterker deze verschijnt. Je creëert je eigen werkelijkheid, bij vijanddenken een wereld van vijandschap.

Iedereen heeft een favoriete vijand, of het nu Poetin of Biden is, de overheid of de complotdenkers, de asielzoekers, de witte mannen of de woke mensen, rechtse of linkse mensen. Sommigen hebben er een heleboel. Die vijand staat altijd symbool voor het vijanddenken in je eigen geest. Als je je vreselijk bang bent of vreselijk boos bent op ze, toont dit slechts het vijanddenken in je geest. Het punt is, hoe drukker jij je maakt, hoe banger en hoe bozer je wordt, des te meer zullen er vijanden verschijnen in de wereld.

We hebben geleerd vijanden te bestrijden, wat het probleem alleen maar versterkt, omdat die vijanden in wezen onze  projecties of schaduwen zijn. Wat werkelijk helpt is alle vijandschap uit je  geest te bannen. Besluit te onderzoeken waar je bange en boze overtuigingen zitten en maak er liefdevolle en positieve overtuigingen van. Want ook die liefdevolle en positieve overtuigingen zullen zich dan mettertijd in de wereld tonen.


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: vijanddenken  creatie  vijanden  collectief 
 
 

Make a free website with Yola