Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Vrede bewaren

Posted by Renée Merkestijn on Wednesday, June 29, 2022 Under: happiness

Vrede bewaren


Vrede kan alleen ontstaan als je besluit je niet meer te laten opjutten in het goed-slecht verhaal. Dat goed-slecht verhaal wordt helaas in politiek en media continu continu geactiveerd. Mensen gaan elkaar als slechterik zien en in de aanval tegen elkaar. Maar denk aan ‘Verdeel en heers’ en aan ‘Twee honden vechten om een been, de derde gaat er gauw mee heen’. Dus wie is die derde die verdeelt en heerst om het been in handen te krijgen? Wie zijn altijd de verliezers?

Vraag je steeds af, wie heeft er belang bij dat mensen onderling vechten? Niet zo moeilijk te bedenken. Strijd kost je geld en wie verdient daaraan? Wie kan zijn lieve gang gaan, als wij met elkaar vechten? Verdeel en heers is een tactiek die al eeuwenlang wordt gebruikt. Je zou toch zeggen dat mensen het  een keer moeten doorzien.

Het belangrijkste is dat je ervoor kiest je niet meer te laten opjutten. Niet meer meegaat in het goed en slecht verklaren van mensen met alle zware emotionaliteit, het aanvallen en verdedigen dat erbij hoort. Dit zorgt  dat je niet meer logisch kunt nadenken, dat is wat stress nu eenmaal doet.

Dus als mensen jou of andere mensen aanvallen, is dat vaak omdat ze opgejut zijn in hun goed-slecht verhaal. Zorg dat je niet in het gescheld en gedreig en gespot meegaat, niet zelf aanvalt of dreigt of spot.

Iedereen is opgegroeid met het idee dat elkaar bestrijden de juiste weg is, de illusie dat er goede en slechte mensen zijn. In werkelijkheid willen we allemaal vrede. We zijn niet slecht, we worden ertoe opgejut. 

Zoals ze vroeger zeiden, als de soldaten weigeren te vechten, is dit het einde van de oorlog. Dan is er vrede. Dat begint in je geest, met het besef dat we ons laten opjutten tot elkaar te bezien vanuit een goed-slecht verhaaltje. 

 

 


In : happiness 


Tags: vrede  goed  slecht  opjutten  haat  strijd 
 
 

Make a free website with Yola