Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Vrije wil en aanvaarding

Posted by Renée Merkestijn on Monday, December 13, 2021 Under: Spiritualiteit

Ieder mens kan dat in het leven doen wat hij leuk of belangrijk vindt. Je zult wel moeten accepteren dat de ander het misschien helemaal niet leuk of belangrijk vindt. Je kunt nog zo hard roepen dat anderen jou moeten volgen, maar die ander heeft de vrijheid jouw ideeën straal te negeren en te doen wat hij leuk of belangrijk vindt.

Als voorbeelden. Als je een boek schrijft, mag een ander besluiten of hij dat wel of niet leest. Als het om een politieke visie gaat, mag een ander besluiten of hij die politieke visie wel of niet volgt. Dat vergt totale aanvaarding van de eigen en andermans vrije wil.

Dat totaal aanvaarden is voor veel mensen moeilijk. Sommige schrijvers raken gefrustreerd als hun boek niet wordt gelezen, maar je kunt een ander nu eenmaal niet dwingen. Sommige politici dringen hun politieke ideeën op aan anderen, of verbieden andersoortige ideeën, maar je kunt een ander nu eenmaal niet dwingen.

We hebben het begrip vrije wil teveel vertaald als ‘mijn wil is de enige waarheid en de anderen moeten mij per se volgen’. Blijf gewoon nuchter en aanvaard alle reacties. Als je boek aansluit bij iemands wil, lezen ze het wel. Als jouw politieke ideeën aansluiten bij de hunne, volgen ze wel. Zo niet, aanvaard het dan.

Maak gebruik van je vrije wil en geef anderen diezelfde vrijheid. 

 


In : Spiritualiteit 


Tags: vrije wil  politiek  boek  aanvaarding 
 
 

Make a free website with Yola