Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Wankele basis

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, July 3, 2022 Under: Lenormand

Wankele basis


In de maatschappij regelen we basale behoeften vaak gezamenlijk en individuele behoeften individueel. De uitersten daarvan zijn communisme of kapitalisme, alles regelen of niets regelen. Momenteel lijken we er ergens tussenin te zitten qua ideeën, maar de uitvoering laat te wensen over. We regelen de basis te weinig, individuele zaken te veel. Maar daar zit een verband tussen.

De basisbehoeften van mensen zijn onder meer: eten, drinken, beschutting, vervoer, basiszorg en basisopleiding. Waarom lukt het ons niet goed? Dit hangt mede samen met niet bieden van een goede basiskennis. Hoe zorg je goed voor je lichaam en geest? Hoe moet je met geld om gaan? Baisvaardigheden als koken en klussen. Dat leren we te weinig. Zelfs onze taalvaardigheid en rekenvaardigheid is slecht. 

Als de basis van en constructie niet goed is, valt het om. Dan heb je mensen nodig die de kwalijke gevolgen daarvan corrigeren. En corrigeren kost extra tijd, geld en energie.

·         Mensen worden onnodig ziek, specialisten gaan het vervolgens oplossen met pillen, diëten, operaties, etc. De gezondheidszorg is daarom niet meer op gezondheid gericht, maar op ziekte.

·         Mensen komen onnodig in de financiële problemen, ook dat moet dan door dure specialisten worden opgelost, of maatschappelijk worden opgevangen.

·         Als mensen niet taal- en rekenvaardig zijn, is vaak sociale en financiële armoede het gevolg, wat specialisten of de maatschappij in het algemeen moet opvangen. Het gebrek aan basiskennis moet in het hoger onderwijs bijgespijkerd worden.

Kortom, als je de basis niet goed organiseert, wankelt de constructie en moet je voortdurend stutten zetten. Dat is niet nodig als je eerst eens goed bepaalt wat de basis is en dit vervolgens ook echt goed neerzet in de maatschappij. Mensen hoeven dan niet zo vaak uit te vallen. Er zijn dan ook geen duizenden specialisten nodig om het recht te zetten. Start bij de basis.

 


In : Lenormand 


Tags: basis  behoeften  maatschappij  organisatie 
 
 

Make a free website with Yola