Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Duisternis, onlicht

Posted by Renée Merkestijn on Monday, June 27, 2022 Under: Spiritualiteit

Duisternis, onlicht

De meeste spirituele mensen kennen het verschil tussen het licht en duisternis wel. Maar hoe is het bestaan van duisternis in onze wereld te rijmen met het bestaan van het licht. Hieronder een uitleg vanuit energetische principes. Hoewel het niet leuk is om te lezen, is het goed om te weten.

Het licht is onze bron van energie, ofwel leven-gevend en verbindend, te vertalen als liefde en eenheid. Het licht is een geestelijke bron, maar manifesteert zich tevens op het fysieke vlak. Hoe dichter je bij het licht blijft, hoe meer energie je hebt, zowel geestelijk als fysiek.

Als jij je van het licht verwijdert, vermindert de lichtenergie, vermindert je geestelijke en fysieke levensenergie. Als je in dat duister wilt blijven, blijft er nog maar één manier over: de energie te stelen van degenen die nog wel in contact staan met het licht, te parasiteren.

Sommige geestelijke wezens, inclusief mensen, kiezen ervoor om de energie van andere mensen af te tappen. Dat is kiezen voor het duister. Niet alleen stelen ze de geestelijke en lichamelijke energie, maar ook de resultaten hiervan, werk, geld en materie.

Nu vinden de meeste mensen het niet fijn als energie wordt afgetapt, dus het duister moet dit op een slimme manier doen.

  • Het duister kan mensen wijs maken dat ze energie geven voor ‘het goede doel’, of vertellen dat ze met hun werk en geld bijdragen aan de maatschappij, waarna de resultaten worden afgetapt. Mensen van het licht geven en creëren nu eenmaal graag.
  • Het duister kan maatschappelijke en technologische systemen bedenken die energie aftappen of je instrueren dit te doen. Bijvoorbeeld televisie en reclame, waarmee mensen worden getraind steeds maar spullen kopen, waarvoor ze steeds harder moeten werken (moraal, geestelijk aspect), waarna de opgebrachte energie en geld wordt afgetapt (fysiek resultaat). Veel op internet ronddwalen kost je energie, plus je geeft informatie af die kan worden misbruikt door het duister.
  • Het duister kan nare gedachten en emoties versterken, waardoor mensen hun energie weggeven en met elkaar in strijd gaan. Bijvoorbeeld door zondebokken aan te wijzen. Maar steeds angst en woede oproepen met nieuws en films en spelletjes is ook een manier. Dit is donkere energie die kan worden afgetapt, waarmee mensen ook nog eens hun verbinding met het licht verminderen. 
  • Het duister kan mensen verleiden met de illusie van macht en geld, wat een cover-up is voor energie aftappen van andere mensen. Door bij het duister aan te sluiten, sluiten mensen zich meer af van het licht en moeten dan steeds meer energie stelen om te overleven. 
  • Een minder stiekeme manier is macht, manipulatie en geweld gebruiken, om mensen te dwingen tot energie afgeven en corruptie om stelen mogelijk te maken.

We leven in een systeem waar mensen een deel van hun energie bewust of onbewust afgeven aan de duisternis. Het is zaak goed na te denken wat je met je energie doet, check of er niet ongemerkt energie van je gestolen wordt.

Hoe herken je dit? Er wordt van jou 
gestolen, als niet al jouw energie ten goede komt aan jezelf en de gehele mensheid, maar toevalt aan een kleine groep die energie, macht en geld wilt vergaren en nare emoties in jou versterken. Dan is de kans groot dat het duister een rol speelt.

Dat wilt niet zeggen dat alle mensen die dit doen de intentie tot parasiteren of stelen hadden of hebben. Veel mensen worden hierin getraind en hiertoe verleid. Het gevolg is dat ze zich steeds meer in duisternis begeven en steeds meer moeten parasiteren om te overleven. Ze kunnen zich er dan moeilijker aan onttrekken, want ze hebben letterlijk weinig lichtverbinding meer. Het kan ook dat mensen meewerken met de beste intenties, of niet weten wat 'hogerop' gebeurt. In wezen stellen we onszelf allemaal aan dit gevaar bloot, als we blindelings in het systeem meelopen.

Er is maar maar één weg naar leven, je tot het licht wenden. Doe dit voor jezelf en help anderen dit ook te doen. Doe zo min mogelijk mee aan systemen die jouw energie geestelijk of fysiek aftappen, of die je aanzetten energie van anderen af te tappen.

Laat je niet verleiden tot het verkrijgen van macht en geld op slimme manieren (aftappen), maar leer je lichtenergie in te zetten om een prettige leven voor jezelf en anderen te creëren.

 


In : Spiritualiteit 


Tags: duister  licht  parasiteren  stelen 
 
 

Make a free website with Yola