Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Wat is liefde (blogvraag).

Posted by Renée Merkestijn on Wednesday, June 22, 2022 Under: Spiritualiteit

Wat is liefde (blogvraag).

Een van mijn lezers vroeg: Hoe zou jij het begrip liefde inhoudelijk omschrijven? Liefde is vatbaar voor velerlei interpretaties en gedragingen, maar is dat allemaal werkelijk liefde? En hoe neem je werkelijke liefde waar? En hoe leef je zelf vanuit werkelijke liefde?

Dit is het antwoord. 

Liefde zie ik als leven vanuit het besef van eenheid met alles wat bestaat,  het besef dat alles en iedereen waardevol is. Het is in wezen het individueel bewustzijn uitbreiden naar een veel groter bewustzijn. En tegelijk blijven beseffen dat ieder individueel bewustzijn iets bijdraagt aan het geheel op zijn/haar unieke wijze. Ongeveer als jezelf als deel van één groot bewustzijn of organisme beschouwen.

Liefde is vooral te voelen als ruimte, het is expansief. Je gevoel en intuïtie wijzen eigenlijk altijd de weg. Wat geeft je plezier, vrijheid, ruimte, groei, warmte, samenwerking, delen, openheid, dankbaarheid, creativiteit, vrede etc.? Wat zorgt dat anderen (mensen, dieren, de aarde, etc.) dit ook kunnen ervaren, door wat je doet en denkt en zegt? Door die ervaringen te kiezen, kies je de weg van de liefde. Je kunt het letterlijk voelen, als je niet voor liefde kiest, voelt het angstig, oordelend, beperkt, zwaar, vermoeiend etc.
 

We hebben geleerd dat de weg van de liefde egoïstisch is of zo, wat een egoïsche denkwijze is die ons juist beperkt,  gebaseerd is op het rare idee dat mensen slechte wezens  zouden zijn. In wezen betekent dit gaan inzien dat hoe we nu leven niet volgens onze ware aard is. Gaan beseffen dat je al deze negativiteit over jezelf en mensen los kan laten. Deze negatieve ideeën zijn je wijsgemaakt, waardoor je zo beperkt bent gaan leven en je potentieel ook niet kan gebruiken, dus dit beperkt de ruimte/expansie. 

 


In : Spiritualiteit 


Tags: liefde  eenheid  waarnemen  handelen 
 
 

Make a free website with Yola