Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Wat je (collectief) aandacht geeft, groeit

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, January 10, 2021 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Wat je (collectief) aandacht geeft, groeit

Wat je aandacht geeft groeit. Geef je aandacht aan plezier, dan groeit plezier. Geef je aandacht geeft aan ellende, dan groeit ellende. Dus je manifesteert je eigen visie, angsten en verlangens, zowel persoonlijk als collectief. De wereld laat zien wat wij met zijn allen denken, vrezen en willen en dit wordt voortdurend versterkt, het groeit. Het resultaat reflecteert je visies.

Als de oorzaken van wat er in de wereld gebeurt in ons denken zit, wat zouden we dan de laatste jaren kunnen hebben gedacht, dat we nu in deze situatie zitten?

·         Als je denkt dat je lichaam een kwetsbaar ding is, vatbaar voor allerlei virussen, wordt het steeds kwetsbaarder en manifesteren zich ziekte en pandemie.
·         Als je denkt dat je om te genezen fysieke middelen nodig hebt, dan creëer je een pharmaceutische industrie die jou moet redden.
·         Als je denkt dat er sterke leiders nodig zijn om mensen te vertellen wat ze moeten doen,  dan krijg je wereldwijd sterke leiders die jou precies vertellen hoe je het moet doen.
·         Als je ter  ontspanning liefst urenlang thuis voor de buis hangt, creëer je lockdowns waarin je hele dagen thuis voor de buis kunt hangen.
·         Als je graag anderen en de wereld de schuld geeft van je ellende, dan creëer je onderlinge strijd, burgeroorlog of oorlog.
·         Als je vindt dat geld en macht belangrijk is, dan  creëer je mensen die door een crisis aan de macht komen en superrijk worden.

Deze crisis laat ons de gevolgen van ons denken zien. Het is alsof we door een grote loep kijken. De enige manier om eruit te komen is in je eigen geest te duiken en te zien waar je deze maatschappelijke ideeën aanhangt. Met die ideeën heb je samen met anderen deze maatschappij en ook deze crisis gecreëerd.


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: crisis  aandacht  manifestatie  corona 
 
 

Make a free website with Yola