Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Welke nieuwe wereld wil jij?

Posted by Renée Merkestijn on Thursday, August 5, 2021 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Welke nieuwe wereld wil jij?


Wereldveranderingen kan je vergelijken met hoe we persoonlijk moeten dealen met oude gewoonten en trauma als we die willen aanpakken.  Als je aan een trauma of aan slechte gewoonten gaat werken, komt het oude patroon versterkt naar voren. Alle gedachten, gevoelens en handelingen die bij je trauma en gewoonten horen komen aan het licht. Het lijkt wel of alles erger wordt in plaats van beter.

Nu mensen zich op een nieuwe wereld van liefde en eenheid richten, komt de oude wereld van eigenbelang en ego verhevigd naar voren. Zoals het ego in jezelf de macht niet graag uit handen wilt geven, wilt het ego dit wereldwijd evenmin. Het oude probeert zijn macht te houden, vernieuwing tegen te houden.

Overheersing van populaties vindt plaats door lichamelijke, materiële en mentale controle over de massa, ingegeven door  eigenbelang. De overheersers veranderen, de vormen veranderden, maar het gaat altijd om macht over en uitbuiting van de bevolking. Karel de Grote wilde overheersen, de Romeinen wilden overheersen, de landeigenaren wilden overheersen, nu wilt de huidige elite de massa overheersen.  Als aan die macht wordt geknaagd, dan wordt de bevolking nog wat steviger aangepakt.

Voor mensen die puur vanuit het ego leven is overheersen van anderen het belangrijkste. Hun nieuwe wereld zal er altijd een van meer macht over de populatie zijn. Die macht wordt altijd verkregen via manipulatie, dwang, beperking en oorlog. Dit terwijl de bevolking vrij wilt zijn, autonomie en samenwerking zoekt. Voor de populatie is de nieuwe wereld er eentje van vrijheid, autonomie, gelijke rechten en vrede.

Het ideaalbeeld van de huidige heersende klasse is in detail beschreven door het World Economic Forum. In hun nieuwe wereld heeft de populatie niets (zij daarentegen wel). De bevolking is volledig afhankelijk van de goede giften van de heersers, wat als liefdadigheid en geluk wordt gebracht, maar een vorm van slavernij is.

De vraag die we ons moeten stellen is, willen wij een wereld waarin  onderscheid blijft bestaan tussen heersers en overheersten? Wordt het niet eens tijd een betere wereld te creëren?

De uiterlijke wereld is altijd een reflectie van de innerlijke wereld. Zoals bij het veranderen van gewoonten en trauma, ga je soms op een pijnlijke manier ontdekken dat in je eigen geest patronen en gewoonten bestaan die overheersing oke vinden. Misschien verzin je redenen waarom het niet anders kan, of heb je de denk- en gewoontepatronen niet eens in de gaten.

Probeer los te komen van je gewoontedenken, van het egoïsche denken, van het denken in overheersers en overheersten, ga door dit collectieve trauma heen. Vraag je af hoe je wilt dat de wereld eruit komt te zien.

Lichamelijke en materiële vrijheid begint bij geestelijke vrijheid, bij het loslaten van oude beelden over de wereld en hoe het hoort te gaan. Wereldverandering begint van binnenuit, vanuit je geest. Verander je geest, verander de wereld.

 

 


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: macht  overheersing  overheersten  nieuwe wereld 
 
 

Make a free website with Yola