Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Wereld als spiegel

Posted by Renée Merkestijn on Saturday, October 22, 2022 Under: happiness

De wereld is een spiegel van je eigen geest. Je roept dingen in je leven op, die je nodig hebt. Plezierige dingen om gelukkig mee te zijn, maar ook onplezierige dingen om over na te denken en van te leren. Uiteindelijk gaat het erom vanuit onvoorwaardelijke liefde te leven.

Veel mensen zijn geneigd te denken dat nare dingen je overkomen door iets buiten je. Maar we leven in een energetisch universum, gelijke energieën trekken elkaar aan. Door dit mechanisme kan je die energie herkennen en besluiten deze te veranderen. Zo kan je vervolgens iets anders naar je toe te trekken. Daar is vaak veel zelfonderzoek voor nodig.

Als je bang bent voor iets in de buitenwereld, ben je eigenlijk bang voor iets in jezelf. Als je een oordeel hebt op iets in de buitenwereld, heb je eigenlijk een oordeel op iets in jezelf. Vraag je daarom af, wat in mij roept deze situatie op? Wat in mij voelt zich verbonden met deze energie? Realiseer je dat angsten en oordelen een onprettige verbinding laten zien. Zonder die onprettige verbinding zou je neutraal reageren, of in harmonie blijven.

In die zin is acceptatie van alles wat gebeurt niets anders dan acceptatie van jezelf, precies zoals je bent. Dus onvoorwaardelijk van jezelf houden leidt, omdat alles een spiegel is, ook tot een wereld die onvoorwaardelijke liefde kent. Je hoeft niet op anderen te wachten om dit te ervaren. Je hoeft alleen maar al je zelfgecreëerde voorwaarden los te laten.

 

 

 

 


In : happiness 


Tags: spiegel  wereld  liefde  oordeel  angst 
 
 

Make a free website with Yola