Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Weten – Niet Weten

Posted by Renée Merkestijn on Friday, May 3, 2024 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Ieder mens leeft op een piepklein gebiedje op aarde, ontmoet in zijn leven slechts een fractie van de acht miljard mensen, beschikt als hij elke dag leest en studeert nog steeds over beperkte kennis en niemand maakt alles mee wat je mee kan maken. Alles is daarbij ook nog eens subjectief, gebaseerd op onze persoonlijke belangstelling en achtergrond.

We weten heel weinig. Toch gedragen we ons vaak alsof we de waarheid in pacht hebben, alsof we het beter weten dan andere mensen en gaan in strijd met elkaar. We hebben allemaal een beperkt beeld van de wereld, maar op een of andere manier willen we deze beperking niet erkennen.

Spiritueel gezien kies je voor het soort leven, de exacte plaats(en), selecte groep(en) mensen, de precieze kennis en de ervaringen, die jij nodig hebt om je te ontwikkelen. Het is niet de bedoeling álles te weten over de héle wereld, maar om jouw eigen wereld te leren kennen, innerlijk en uiterlijk. Dat is al een opgave genoeg. Je moet ook nog eens bepalen of iets werkelijk belangrijk voor je is, of alleen belangrijk lijkt.

Je weet niet alles en hoeft niet alles te weten. Je hoeft je niet druk te maken over wat anderen weten of denken te weten, dat is voor die andere mensen belangrijk. Natuurlijk is het boeiend om je in de leefwereld en denkwereld van anderen te verplaatsen, daar steek je altijd iets van op. Maar blijf uit de strijd en kies je eigen pad.

 


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: weten  niet weten  spiritueel  beperkingen  mensen  plaatsen  kennis  ervaringen  groei 
 
 

Make a free website with Yola