Spiritualiteit, HSP en Lenormand

You’ll own nothing and be happy

Posted by Renée Merkestijn on Thursday, November 16, 2023 Under: Spiritualiteit

Veel spirituele waarheden worden verdraaid en tegen mensen gebruikt. Het worden halve waarheden die ondermijnend werken.

Het is een spirituele waarheid dat je niet extreem veel geld of bezit nodig hebt om gelukkig te zijn. Je hoeft niet eindeloos te produceren of consumeren. We kunnen inderdaad met minder toe. Dit betekent echter niet dat je fysiek/materieel zonder iets kan, zoals in de uitspraak wordt gesuggereerd. Bezit is in die zin onvermijdbaar. Met you’ll own nothing wordt daarom niet bezit maar jouw natuurlijke eigenaarschap betwist.

Spiritueel gezien hebben we een vrije wil en is geven en ontvangen altijd in evenwicht, al zien we dat niet altijd zo. We gebruiken onze talenten zoals we willen, dragen de vruchten van onze inspanningen, dragen zo bij aan het geheel. Wat je geeft, ontvang je. In de uitspraak you’ll own nothing wordt het spirituele aspect puur materieel vertaald; tegelijkertijd wordt het materiële negatief bestempeld. Dit zijn twee spirituele misvattingen in één zin en dit geeft verwarring. Ja, er is meer van belang dan alleen materie. En nee, materie is niet per definitie slecht.

De kerk heeft eeuwenlang het geven, opoffering en martelaarschap gepropageerd; ontvangen was zondig. Ze legde het uit als: door materieel te geven, zou je een spirituele beloning ontvangen. Hoewel dit met de juiste intentie zeker waar is, wordt hier slechts een zeer beperkte versie van de wetten van manifestatie benoemd, dus een halve of onvolledige waarheid. In de uitspraak you’ll own nothing and be happy gebeurt hetzelfde. Je mag nog steeds werken en produceren, maar de materiële vruchten vallen anderen toe en die bepalen wat ermee gebeurt. En dat zou jou dan spiritueel verheffen, omdat je het dan voor anderen doet. Het is echter niet aan anderen om jouw spirituele pad te bepalen. 


In : Spiritualiteit 


Tags: spiritueel  halve waarheid  verdraaiing  kerk  maatschappij  materie 
 
 

Make a free website with Yola