Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Ziekte en healing

Posted by Renée Merkestijn on Tuesday, March 29, 2022 Under: Healing

Ziekte heeft meestal te maken met een gebrek aan plezier en liefde in je leven. Plezier en liefde laten letterlijk de energie stromen. Maar we werpen vaak zelf allerlei blokkades op geestelijk. Als je weet wat de blokkade is, kan je die wegnemen, weer meer liefde en plezier kan ervaren, dan vindt healing plaats.

We werpen onbewust blokkades op, omdat we er winst mee denken te hebben. Ziekte heeft zo een functie, het laat je wat zien. Als voorbeeld:

  • Ziekte kan verwijzen naar slachtofferschap. Als jij in eigen ogen slachtoffer bent, neem je geen verantwoordelijkheid voor je leven. Je hoeft van jezelf geen uitdagingen aan te gaan en hoeft dus ook niet je volledige potentieel te ontwikkelen. Ziekte kan erop wijzen dat je het leven nog niet aandurft, je liever slachtoffer voelt.
  • Ziekte wijst tevens op angst veranderingen aan te gaan. Zolang je ziek bent, hoef je hier van jezelf niet over na te denken. Je bent vastgelopen, maar neemt de stappen niet om weer in beweging te komen. Je zet jezelf via ziekte in de wacht, stelt veranderingen uit.  Je wilt herstel om op de oude voet door te gaan, terwijl je beter op een nieuwe voet kunt doorgaan na herstel.
  • Ziekte kan ontstaan omdat je er iets van te leren hebt. Door ziekte moet je bijvoorbeeld opeens geduldig met jezelf zijn, leren niet zoveel van jezelf te eisen.  Je ontwikkelt de karaktereigenschappen geduld en begrip. Dit zal bijvoorbeeld voorkomen als je altijd maar doordraaft in je leven, nooit eens geduldig en liefdevol bent naar jezelf toe.

Ziekte valt weg als je de oorzaken wegneemt van de ziekte, doorziet wat het je wilt zeggen en de lessen integreert in je leven. In de voorbeelden te leren het leven aan te durven, veranderingen door te voeren, betere eigenschappen in jezelf te cultiveren. Dan gaat het weer stromen.

Door dit te doen, ben je kortweg liefdevoller naar jezelf geworden en heb je meer plezier ontwikkeld. En liefde en plezier zijn healing.


In : Healing 


Tags: healing  ziekte  reden  oorzaak  energie 
 
 

Make a free website with Yola