Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Ziekte en schuldspelletjes

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, October 3, 2021 Under: Healing

Ziekte en schuldspelletjes

De meeste mensen zijn bang om ziek te worden. Angst is  een advies om goed voor jezelf te zorgen, gezonder te leven. Angst vraagt om actie en niet om schuldspelletjes, wat helaas vaak gebeurt.

Als angst wordt geprojecteerd, worden schuldigen gezocht. Het ligt dan niet aan je immuunstelsel dat je ziek wordt, maar het is de schuld van een virus of bacterie of een ziek mens dat jou aansteekt. Maar je kunt alleen ziek worden als je immuunstelsel verzwakt is.

Het heeft evenmin zin jezelf de schuld te geven van ziekte of van een zwakker immuunstelsel, want schuldspelletjes houden je van actie af en kunnen je zelfs zieker maken. Je zult gezonder moeten leven om niet ziek te worden of om te herstellen.

Recent onderzoek in Groningen wees uit dat veel mensen in het ziekenhuis ondervoed zijn. Obesitas duidt in veel gevallen op ondervoeding. Maar ook magere mensen waren vaak ondervoed. Het maatschappelijke probleem is niet obesitas, al krijgen dikke mensen vaak de schuld van zorgkosten, het is ondervoeding.

Het risico is dat we van deze ontdekking opnieuw een schuldspelletje maken. Eerder gaven we dikke mensen de schuld van de vele ziekenhuisopnamen, nu misschien  ondervoede mensen, al zijn miljoenen mensen in Nederland ondervoed. Het inzicht vraagt slechts om actie, niet om schuldspelletjes.

Leef zelf zo gezond mogelijk. Maak politieke en maatschappelijke keuzes die zorgen dat het voor iedereen makkelijker wordt om gezonder te leven. In kleine kring kan je eetclubjes starten. In groter verband kan je partijen steunen die een gezonde levensstijl hoog in het vaandel hebben.

Het is tijd om met schuldspelletjes te stoppen en te focussen op het bevorderen van gezondheid. Want schuldspelletjes geven  angst en boosheid, ofwel stress. En stress ondermijnt je immuunstelsel. Nog een reden om daarmee te stoppen en gewoon in actie te komen.

 

 

 

 


In : Healing 


Tags: schuld  ziekte  leefstijl  ondervoeding  stress  actie  immuunstelsel 
 
 

Make a free website with Yola