Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Ziekteoorzaak

Posted by Renée Merkestijn on Friday, October 6, 2023 Under: Healing

Als je voortdurend in angst leeft of oordelen koestert, veroorzaak je ziekte. Ziekte laat zien dat je geest (bewust of onbewust) in angst en oordeel zit en je jezelf lichamelijk ondermijnt. Ziekte is een signaal dat je liefdevoller met jezelf, met anderen en met de wereld mag omgaan. Daar zit ook meteen de genezing.

We weten dit diep in ons hart wel, maar voelen ons daardoor schuldig, wat de angst en oordelen weer versterkt. Ziekte laat slechts zien wat er te doen is, het is er niet om ons te straffen, integendeel. Bij ziekte worden we vaak extra bang en oordelend, gaan obsessief met onze ziekte bezig, wat het probleem versterkt.

Veel maatschappelijk patronen zijn op ziekte gefocust. Er wordt ons geleerd dat ons lichaam kwetsbaar is en ‘zomaar’ ziek kan worden van allerlei virussen, bacteriën, gevaarlijke cellen en besmetting door iets of iemand. Ons nieuws en amusement is bijna geheel op ziekte en dood gericht.

Er wordt ons geleerd obsessief met ons uiterlijk en onze gezondheid bezig te gaan, met middeltjes, kleren, diëten, sporten. We vinden dat ons lichaam anders hoort te zijn, wat wederom een vorm van oordeel en angst is. En als we eenmaal ziek zijn, gaan we druk aan de slag met, therapeuten en artsen die onze lichamelijke kwalen moeten genezen, zonder onze geest liefdevoller te maken.

Als we gezondheid wensen, bereiken we met focus op angst en oordeel het tegenovergestelde. Ons lichaam functioneert het beste als we het liefdevol benaderen. Dus liefde is de belangrijkste stap naar gezondheid, van jezelf, van anderen en van jezelf houden. Dit stopt de voortdurende stress waarmee we onze lichamen ondermijnen.

Het belangrijkste is te ontdekken welke angsten en oordelen er in je leven en de om te zetten naar een liefdevoller kijk op jezelf, op anderen en op de wereld. Want dat is wat de ziekte jou wilde vertellen.

Als we een liefdevolle benadering kiezen, gaan we geleidelijk spontaan dingen doen die goed voor ons zijn. Ons lichaam vindt als vanzelf de weg. Als er hulp nodig is van artsen, slaan behandelingen beter aan.

Ofwel: liefde geneest.

 


In : Healing 


Tags: healing  ziekte  oorzaak  angst  oordeel  lichaam  gezondheid 
 
 

Make a free website with Yola