Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Zou moeten is onvrede

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, May 5, 2024 Under: happiness

De meeste mensen koesteren voortdurend gedachten als: iets zou moeten. Je partner zou dit en dat moeten doen. Mensen zouden aardiger moeten zijn. Ik zou gezond moeten zijn. Mijn vriendin zou dit niet mogen zeggen. De wereldleiders zouden vrede moeten stichten.

Dit soort gedachten wijzen erop dat je de wereld niet accepteert zoals die is en daardoor in onvrede leeft. De enige die je daarmee hebt, ben je zelf. Jij bent degene die ongelukkig is, omdat je in gedachten in gevecht bent met de realiteit.

We zijn in ons hoofd vaak uren bezig met alle ‘onrecht’ die er is. Het hoort niet zus maar het hoort zo te zijn, daar blijven we maar over malen. We blijven onszelf of die ander verwijten maken.

Je kan altijd jouw reactie op situaties veranderen, de onvrede stoppen, want die onvrede zit vooral in je hoofd. Als er meer acceptatie is, komt er meer vrede in je hoofd. Dan ga je ook anders op situaties reageren, minder verwijtend en boos.

Als je vrediger denkt, leef je vrediger en komt er tijd en energie vrij voor een fijner leven. Want het leven ervaar je in wezen altijd via je hoofd. Gebruik je jouw hoofd voor het koesteren van 'zou moeten' gedachten en onvrede, of voor het creëren van geluk en plezier in je leven?


In : happiness 


Tags: zou moeten  acceptatie  vrede  hoofd  gedachten  onvrede 
 
 

Make a free website with Yola