Cursusaanbod, schriftelijke cursussen

Vanwege corona worden de klassikale cursussen tot nader order niet gegeven.  Het betreft de cursussen omgaan met hooggevoeligheid,  lenormandkaarten leren lezen, stressbeheersing, intuïtief tekenen en schrijven, helderziend leren waarnemen en manifestatie.

Tot september 2019 gaf ik schriftelijke cursussen bij een schriftelijk onderwijsinstituut, maar daar ben ik gestopt. Ik heb besloten nieuwe cursussen te schrijven en de eerdere cursussen volledig te herschrijven. Dit staat op de planning

Als eerste komt uit (mei 2021)
* Manifestatie en resonantie, werken met energie en bewustzijn.

In de eerste helft van 2021 komen uit:
* HSP coach, omgaan met hooggevoeligheid.
* Lenormand kaartlezen.

Wat later in het jaar volgen nog:
* Happiness coach.
* Biografie schrijven.

Eerder gaf ik ook 'live' cursussen, maar wegens de coronamaatregelen heb ik dat moeten stopzetten. Mochten de maatregelen versoepeld worden, dan ga ik me daar weer op beraden.

Cursus inhoud Manifestatie en resonantie:

In deze cursus leer je meer over energie en bewustzijn. De nadruk ligt op je leven vormgeven vanuit jouw hogere, je spirituele  bewustzijn. Je leert meer over de werking van manifestatie en resonantie, de spirituele wetten die daarin een rol spelen. Er wordt in dit verband meestal over de wetten van aantrekking gesproken. Je gaat die toepassen in jouw leven. Tegelijkertijd leer je waar de valkuilen zitten, waar je nog vanuit het ego, de illusie van afscheiding, aan het manifesteren bent. 

Je kunt als HSP beter sturing aan je leven geven als je leeft vanuit innerlijke leiding, vanuit je spirituele bewustzijn. Je gaat leven vanuit intuïtie en flow. Daardoor leef je bewuster en in lijn met wie je werkelijk bent. Je leert verschillende manieren om met je innerlijke leiding in contact te komen en allerlei valkuilen te vermijden.

 HSPs kunnen soms het gevoel hebben dat ze  slechts reageren op de wereld en de energie van andere mensen en erin meegezogen te worden en een beetje het slachtoffer van de realiteit zijn. Ze hebben onvoldoende besef van hun eigen scheppende vermogens. Door inzicht in de wetten rond manifestatie en resonantie leer je leven vanuit jouw innerlijke bewustzijn en dat neer te zetten en aan te trekken wat jou én anderen ondersteunt, want je bent niet alleen. Je gaat meebewegen, je intuïtie te volgen, komt in de flow en merkt dat alles vlotter verloopt en meer plezier geeft en inspireert daarmee ook andere mensen.

Je leert kortom te leven vanuit je innerlijke leiding en dat te manifesteren wat past bij jou, bij je unieke zelf. Daardoor zul je bewuster situaties en mensen manifesteren, die daarmee resoneren en jou op je pad ondersteunen en jij hun. Het is in wezen co-creatie omdat alles één groot bewustzijnsveld of energieveld is.

Cursus inhoud HSP:

 • Speciaal gericht op HSPs (hoogsensitieve mensen) en begeleiders van HSPs.
 • Wat zijn de kenmerken van HSP en hoe pakt dit uit in iemands leven.
 • Hoe ga je om met overprikkeling en stress.
 • Wat is het verschil tussen HSP, niet-HSP en met diverse stoornissen.
 • Welke overtuigingen zorgen voor overprikkeling en stress en hoe verander je die.
 • Communicatie en communicatiepatronen
 • Healing en bewustwording
 • Prioriteiten stellen, goed omgaan met je tijd en energie. 
 • Bewustwording, spiritualiteit, energie, holistische visie.

Cursusinhoud Lenormand:

 • Geschikt voor beginners en gevorderden, zowel intuïtief als praktisch.
 • Betekenissen van de kaarten.
 • Duiden van kaarten en kaartcombinaties.
 • Legpatronen gebruiken.
 • De Grote Legging volgens 2 mehoden.