Cursus Bronkracht

Bronkracht, creatieve expressie vanuit de bron. Intuïtief tekenen en schrijven.

Deze cursus wordt alleen klassikaal gegeven.In deze cursus ga je werken met je intuïtie en je creativiteit. Je treedt in contact met je innerlijke centrum en gaat tekenen en schrijven. Het gaat om zelfexpressie vanuit je bron, vandaar de naam van de cursus Bronkracht.

Creativiteit is het uiten van je ware zelf. Je zet iets op papier vanuit je innerlijke levensstroom, vanuit je zijnsbeleving, je geeft daar expressie aan. Daarmee creëer je iets nieuws, je bewustzijn groeit. Het is geen tekenles of schrijfles, maar je gaat via allerlei werkvormen nieuwe zaken over jezelf ontdekken. We kijken wat een tekening jou over jezelf zegt.

De cursus bestaat uit vier losse dagdelen of één weekeind, waarin verschillende creatieve, intuïtieve technieken aan bod komen. Je zult verbaasd zijn over je eigen mogelijkheden!

Ik vertel je daarnaast meer over de werking van intuïtie en verstand, over beide hersenhelften, de betekenis van symbolen, kleuren en dromen. Je legt de basis voor nieuwe ideeën en inzichten, nieuwe scheppingskracht en meer levensplezier, door het hernieuwde contact met je creatieve en intuïtieve zelf. De principes die je in deze workshop toepast, kan je ook gebruiken  voor het creëren van een creatiever en vervulder leven.

Datum cursus:nog niet bekend

De data vind je in de agenda.  Vroegboekkorting is mogelijk.  Klik hier voor alle cursusvoorwaarden.. . 

Mocht het thema je interesseren en wil je individuele begeleiding bij het ontdekken van je intuïtieve en creatieve mogelijkheden, dan kun je daarin gecoacht worden.

Ervaringen cursus Bronkracht

1. Ik heb deze cursus als heel zeer aangenaam ervaren, juist mede doordat het in klein groepje werd gehouden. Renée heeft ons kennis laten maken met verschillende technieken die je bij intuïtief schrijven en tekenen kan gebruiken. Als creatieveling die nu in een transformatieproces te zitten, heb ik het heel fijn gevonden om op deze manier weer te mogen ervaren wat intuïtief tekenen met mij doet. Niet alleen wat het met mij doet was fijn, maar ook de inzichten die ik hierbij heb gekregen nadat Renée (bij alle cursisten) ging uitleggen wat je had getekend en geschreven. Voor mij persoonlijk was deze cursus een mooie aanvulling in mijn transformatieproces.

2.Deze vier dagdelen hebben mij bewust gemaakt van mijn diepere creatieve gevoelens. Ik dacht totaal niet creatief te zijn, maar Renée leerde ons op onze eigen wijze kleur te geven aan een tekening, collage of gedicht. Een haiku maken, ik schreef een stukje over bloemen en vogels, wat toen werd ingekort tot een haiku. Geweldig om te doen, ik wist niet dat ik het in me had. Het is een cursus om je innerlijk te leren kennen door verschillende technieken je gevoelens en gedachten aan het papier toe te vertrouwen.

3. (Inge Dijkinga) Heel positief kijk ik terug op de zondagochtenden in mei 2014 bij Renée. Ik deed de workshop Bronkracht, intuïtief tekenen en schrijven vanuit je bron. Mijn sterk ontwikkelde linkerhersenhelft had behoefte aan ontwikkeling en opnieuw aanspreken van de rechterhersenhelft. Vanuit je rechterhersenhelft komt o.a je intuïtie, praktische intelligentie, je inzicht, creativiteit en innerlijk bewustzijn. Renée heeft me weer op weg geholpen om naar mijn innerlijke stem te luisteren. Met behulp van creatieve oefeningen zijn we op zoek gegaan naar mijn bron, mijn zielenwens. Erg leuk was de Zendala tekenen. Een haiku schrijven was voor mij een moeilijker opdracht, omdat ik beter ben met beelden dan woorden. Des te leerzamer voor mij. Renée was hierin absoluut de inspirator om anders met woorden te leren spelen. Deze zondagochtenden herinner ik mij met warme gevoelens en ik heb van Renée prachtige handreikingen ontvangen om creatief verder te kunnen in dit leven.