HSP - Hulp bij denken en emoties.

Dit tweede deel van de serie HSP hulp gaat in op het denken en op de emoties in relatie tot hooggevoeligheid. Ik heb gemerkt dat veel hooggevoelige (hoogsensitieve mensen, HSPs) behoefte hebben aan basiskennis over hun functioneren op mentaal en emotioneel gebied en de invloed die dit op hun lichaam en gedrag heeft.

Denken en emoties helpen je een weg te vinden in het alledaagse leven, ze helpen je keuzes te maken, maar kunnen je ook op een dwaalspoor brengen. Ze kunnen leiden tot stress, overprikkeling en fysieke klachten.

Je hebt als HSP soms misschien het idee dat je aan je drukke hoofd en je intense emoties bent overgeleverd. Door inzicht in je mentale en emotionele functioneren kun je hier anders mee leren omgaan, er los van komen. Je krijgt zo meer sturing in je leven vanuit je intuïtie of hart, je innerlijke leiding.

Je zult als gevolg van de inzichten niet slechts reageren op allerlei prikkels, maar bewuster leven, betere keuzes maken. Hierdoor komen tijd en energie vrij voor rust, plezier, verbinding en groei, voor wat je werkelijk wilt zijn en voor wat je wilt ervaren in je leven.

Boek € 15,45. Te koop in de boekhandel. Ook via de uitgever te bestellen

HSP – hulp bij overprikkeling en stress.

Dit boekje is speciaal geschreven voor hoogsensitieve mensen (HSPs) die de overprikkeling van hun gevoelige zenuwstelsel willen voorkomen en verhelpen. Hierdoor komen de prachtige eigenschappen van jouw hooggevoeligheid weer volledig tot zijn recht. Door de adviezen te volgen, breng je jezelf tot rust, krijg je meer energie en zelfvertrouwen en vind je de kracht om je eigen weg te volgen. De praktische adviezen zijn alfabetisch geordend en voorzien van duidelijke uitleg en oefeningen. Renée Merkestijn heeft een praktijk als HSP life coach en energetisch therapeute. Ze leidt HSP-coaches op bij een onderwijsinstituut in Nederland en België. Het voorkomen van overprikkeling is een eerste maar essentiële stap voor een HSP, zeker als je hooggevoeligheid nog als last mocht ervaren. De vervolgstappen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, levensdoel, communicatie, relaties, werk, financiën, time management, intuïtieve ontwikkeling, energetische invloeden, selfhealing en Feng Shui, worden in haar praktijk, haar cursussen en in nog te verschijnen boekjes behandeld.

Boek: € 15,45. Te koop in de boekhandel, bij mij en je kunt het tevens direct bij de uitgever bestellen.  Liever het E-book van € 11,50 kopen? Dat kan bij onder meer direct bij de  uitgever, of bij bol.com of andere internet bookshops. 


Op het gebied van Lenormand is  te koop:

Handboek Lenormandkaarten door Renée Merkestijn. Meer informatie vind je op de website Lenormandkaarten.