Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Geluk is een levenshouding

Posted by Renée Merkestijn on Thursday, October 26, 2017 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

De meeste mensen verbinden geluk aan voorwaarden. Als ik eenmaal een leuke (…. baan, man, vrouw,  auto…) heb , als ik eenmaal een mooi (…huis, kledingstuk….), als ik maar eenmaal meer (... geld, tijd, vrijheid ...) heb, dán zal ik me gelukkig voelen. Als …  dan … wijst op voorwaarden aan geluk.

Die voorwaarden betekenen ten eerste vaak uitgesteld geluk. Je bent niet gelukkig hier en nu, omdat je jezelf vertelt dat je iets mist. Het kan je onzeker maken omdat het nooit zeker is of je iets zal bereiken. Als je het doel al bereikt, kan je het kwijtraken, wat je weer bang  kan maken. Omdat het leven uit ups en downs bestaat, kan je gevoelsmatig schommelen. Als het meezit voel jij je gelukkig, als het tegenzit voel jij je ongelukkig. Je maakt jezelf voor je geluk afhankelijk van omstandigheden.

Geluk is een gevoel en het is net als met denken: alleen jij, niets of niemand anders, bepaalt hoe jij denkt en hoe jij je voelt.  Geluk is in die zin een keuze en je bent aan niets of niemand overgeleverd. Natuurlijk kan je bij tegenslag eerst verdrietig, bang of boos zijn. Dat zijn emoties en die horen erbij en duren meestal niet lang.

Geluk of ongeluk is echter vooral een keuze.

Je kunt kiezen om bij tegenslag langdurig en volledig van streek te raken en gestrest te reageren. Dan voel jij je beroerd en reageert niet meer effectief op de situatie. Het voelt alsof het je overkomt en zolang het doel niet is bereikt voel jij je ongelukkig.

Je kunt bij tegenslag beter kiezen die eerst te verwerken, dan de situatie rustig te bekijken en in actie komen. Vanuit innerlijke rust kun je effectiever reageren. Dat geeft je het gevoel dat je iets kan doen aan een situatie. Al heb je het doel nog niet bereikt, je reageert vanuit zelfvertrouwen. Als er geen oplossingen mochten zijn, kan je altijd nog de situatie bewust accepteren. Alles beter dan jezelf steeds verder van streek te maken en ongelukkig te voelen.

Mooier is, wanneer je er bewust voor gaat kiezen je gelukkig te voelen, ondanks eventuele tegenslag. Je kunt in elke situatie op de goede dingen letten en je gedachten en gevoelens in een positieve richting sturen. Hierdoor voel jij je rustiger en gelukkiger en kan eventuele tegenslag beter aan, je kan makkelijker je doelen bereiken.

Geluk is niet iets wat je toevalt of ontvalt. Geluk is vooral een levenshouding.

Meer weten? Kijk dan eens op de website www.reneemerkestijn.com, HSP life coach en healer

In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: geluk  tegenslag  verwerken  ongelukkig  gelukkig 
 
 

Make a free website with Yola