Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Lenormand kaartlezen en legpatronen

Posted by Renée Merkestijn on Tuesday, November 21, 2017 Under: Lenormand

Bij het kaartleggen kan je een bestaand legpatroon kiezen om de kaarten te leggen, of zelf een legpatroon ontwerpen aan de hand van je vraag.

Veelgebruikte bestaande legpatronen zijn:

  • ·        Verleden, heden toekomst
  • ·        Het Keltische Kruis
  • ·        De Grote legging


Je bepaalt voordat je de kaarten schudt en uitlegt, de betekenis van een bepaalde positie. Dus al bij het schudden, houd je de vraagsteller, de vraag en het legpatroon in gedachten. De eerste kaart die je plaatst in het  legpatroon Verleden-Heden-Toekomst zegt wat over het Verleden, de tweede kaart over het Heden en de derde kaart over de Toekomst.

Houd bij het duiden van de kaarten altijd de vraag goed in de gaten. Stel dat iemand een vraag stelt over een relatie, dan zegt de kaart op positie Verleden iets over hoe de relatie was in het verleden. Door dit patroon te kiezen, kan je de ontwikkeling in de relatie zien vanuit het verleden, naar het heden en vervolgens naar de toekomst toe.

De kaartlezing betreft altijd de vraagsteller. De kaart op positie verleden geeft aan hoe de relatie in de beleving van de vraagsteller was. Wil je weten hoe de partner het heeft ervaren, kan je dezelfde legging voor de partner doen. Je kunt ook op elke positie een kaart voor zowel de vraagsteller als voor de partner leggen. Dan kan je zien hoe de wisselwerking tussen die twee was, is en wordt. Daarnaast kan je één kaart nemen voor ‘het stel’ als vraagsteller, maar per persoon geeft wat meer duidelijkheid over ieders bijdrage.

Als je meer wilt weten over hoe iemand vanuit het verleden naar het heden is toe gegaan, kan je de techniek van het doortellen gebruiken, waar ik in een later blog op terug zal komen. In het kort, je telt de nummers van de kaarten bij elkaar op (bijv. 10 Zeisen plus 25 Ring, samen 35) en vertaalt deze laatste in een kaart. 35 is het Anker. Het Anker vertelt dan wat meer over de veranderingen die plaatsvonden, dus wat meer over 10 Zeisen en 25 Ring als proces van verleden naar toekomst toe. Als je boven de 36 uitkomt, haal je er 36 af, om de onderliggende kaart te vinden. Verwar dit niet met de manier van tellen die ze in de numerologie toepassen, daar tellen ze de losse cijfers op, bij de kaarten tel je de kaartnummers op. Als je per positie twee kaarten legt, één voor de vraagsteller en één voor de partner, kan je ook die twee doortellen om wat meer over de relatie te zien op dat tijdstip.

Naast bestaande kaartleggingen, kan je zelf legpatronen ontwerpen. Stel je wilt iets weten over een relatie, op verschillende deelterreinen. Dan kan je bijvoorbeeld kaart 1 voor de fysieke kant, kaart 2 voor de emotionele kant, kaart 3 voor de mentale kant en kaart 4 voor de spirituele kant kiezen. Het is ook handig een samenvattende kaart te leggen als kaart 5.

Er is nog veel meer te vertellen over de Lenormand. Wil jij meteen aan de slag met kaartlezen, dan is het boek Lenormandkaarten wellicht iets voor je. Ook is er via NHBO Nederland en via CVA België een uitgebreide cursus kaartlezen met Lenormand te verkrijgen, waarbij je door mij persoonlijk wordt begeleid. Meer informatie over al deze mogelijkheden vind je op  www.lenormandkaarten.com. Voor mijn werk als energetisch therapeute en coach voor hooggevoelige mensen, verwijs ik je naar www.reneemerkestijn.com .

In : Lenormand 


Tags: lenormand  kaartlezen  kaartlezen  kaarten  duiden  legpatroon 
 
 

Make a free website with Yola