Boeken Renée Merkestijn

Hieronder vind je informatie over de 3 boeken die via de boekhandel verkrijgbaar zijn:
* HSP hulp bij overprikkeling en stress, deeltje 1
* HSP hulp bij denken en emoties, deeltje 2
*Lenormandkaarten.

Ik ben bezig met deeltje 3, HSP hulp bij spiritualiteit. 

HSP – hulp bij overprikkeling en stress (deel 1 van de serie).

Dit boekje is speciaal geschreven voor hoogsensitieve mensen (HSPs) die de overprikkeling van hun gevoelige zenuwstelsel willen voorkomen en verhelpen. Hierdoor komen de prachtige eigenschappen van jouw hooggevoeligheid weer volledig tot zijn recht. Door de adviezen te volgen, breng je jezelf tot rust, krijg je meer energie en zelfvertrouwen en vind je de kracht om je eigen weg te volgen. De praktische adviezen zijn alfabetisch geordend en voorzien van duidelijke uitleg en oefeningen. Renée Merkestijn heeft een praktijk als HSP life coach en energetisch therapeute. Ze leidt HSP-coaches op bij een onderwijsinstituut in Nederland en België. Het voorkomen van overprikkeling is een eerste maar essentiële stap voor een HSP, zeker als je hooggevoeligheid nog als last mocht ervaren. De vervolgstappen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, levensdoel, communicatie, relaties, werk, financiën, time management, intuïtieve ontwikkeling, energetische invloeden, selfhealing en Feng Shui, worden in haar praktijk, haar cursussen en in nog te verschijnen boekjes behandeld.

Boek ISBN 9789085484264. Ebook ISBN 9789085484073. 

Te koop in de boekhandel, bij mij en je kunt het direct bij de uitgever bestellen,of bij bol.com of andere internet bookshops.  Ook als E-book verkrijgbaar.

HSP - Hulp bij denken en emoties (deel 2 van de serie)

Dit tweede deel van de serie HSP hulp gaat in op het denken en op de emoties in relatie tot hooggevoeligheid. Ik heb gemerkt dat veel hooggevoelige (hoogsensitieve mensen, HSPs) behoefte hebben aan basiskennis over hun functioneren op mentaal en emotioneel gebied en de invloed die dit op hun lichaam en gedrag heeft.

Denken en emoties helpen je een weg te vinden in het alledaagse leven, ze helpen je keuzes te maken, maar kunnen je ook op een dwaalspoor brengen. Ze kunnen leiden tot stress, overprikkeling en fysieke klachten.

Je hebt als HSP soms misschien het idee dat je aan je drukke hoofd en je intense emoties bent overgeleverd. Door inzicht in je mentale en emotionele functioneren kun je hier anders mee leren omgaan, er los van komen. Je krijgt zo meer sturing in je leven vanuit je intuïtie of hart, je innerlijke leiding.

Je zult als gevolg van de inzichten niet slechts reageren op allerlei prikkels, maar bewuster leven, betere keuzes maken. Hierdoor komen tijd en energie vrij voor rust, plezier, verbinding en groei, voor wat je werkelijk wilt zijn en voor wat je wilt ervaren in je leven.

ISBN 9789085484516. Te koop in de boekhandel, Ook via de uitgever te bestellen. Ook als E-book verkrijgbaar.

Handboek Lenormandkaarten

Het handboek 'Lenormandkaarten' is geschreven door Renée Merkestijn. Het is een naslagwerk voor beginnende en gevorderde kaartlezers. Per kaart wordt uitgebreid ingegaan op de werking van iedere kaart op het gebied van relaties, werk, financiën en gezondheid. (Een voorbeeld van zo'n omschrijving vind je op pagina Wat zijn Lenormandkaarten, met als voorbeeld 1  Ruiter). Dit maakt het duiden van Lenormandkaarten al een stuk eenvoudiger. Vooraf wordt verteld hoe de betekenissen worden verkregen via de afbeelding, de tekst en de speelkaart in het medaillon.

Ook worden de voor- en nadelen van de diverse legmethodes behandeld. Duidingen worden uitgewerkt aan de hand van stap-voor-stap-voorbeelden. Hierdoor bent u niet alleen in staat voor elke vraag de juiste methode te kiezen, u ziet tevens hoe het denkproces bij het duiden verloopt en waar u allemaal op moet letten.

Het boek gaat in op lastige punten als: wanneer duid ik een kaart als positief of negatief? Heeft de kaart een algemene betekenis of staat hij hier voor een persoon? Hoe beïnvloeden de kaarten elkaar als ze naast, boven en onder elkaar liggen? Wat kan een bepaalde combinatie van twee of drie kaarten betekenen? Hoe werkt het doortellen van kaarten? Hoe pak ik een grote legging aan? Het bevat kortom een schat aan informatie die u niet zal willen missen.

De schrijfster heeft jarenlange ervaring in het werken met Lenormandkaarten, onder meer via haar werk als kaartlegster voor een telefoonlijn. Ze heeft haar kennis gebundeld in dit praktische naslagwerk, zodat iedereen ermee aan de slag kan. Ze hoopt met dit boek een antwoord te geven op de vele vragen en problemen waar iedere kaartlezer vroeg of laat tegenaan loopt.

Aantal pagina's 205. Kaft in kleur.
Binnenwerk met afbeeldingen in zwart-wit.
ISBN 978-90-8548-288-8. P