Recensies HSP coachingstraject Renée Merkestijn

Bijgaand de coachings-ervaringen van cliënten:

Coachingstraject R.B. 

Tijdens de sessies kom je altijd met relevante feedback en haal je het positieve naar voren. Ik heb het gevoel dat ik echt gecoacht word door jou. Jij coacht zonder mening en geeft veel handige technieken om met situaties om te gaan. Ik vind jou coachingsprogramma heel handig, want ik kan de situatie direct in de praktijk toepassen. Renée kan je helpen om situaties waar je in vast loopt of patronen te doorbreken op sociaal of levensbeschouwend gebied. Heel breed dus.

Coachingstraject S.H. 

In verband met stress op mijn werk heb ik contact gezocht met Renée. Specifiek Renée, omdat zij kennis en ervaring heeft met begeleiden van mensen die hooggevoelig zijn én in mijn omgeving woont en werkt. Ik moest even een hobbel nemen met de werkwijze, alle gesprekken vonden namelijk telefonisch plaats (videocall), dat had ik niet verwacht. Omdat er meteen een klik was, ging het proces van coaching vrij snel. Ik heb erg veel plezier beleefd in het werken met transactionele analyse. De ontdekking van mijn ‘tribune van commentatoren’ en het weer terugvinden van eigen regie. Mede door de buigzaamheid van Renée (ze luistert goed, is goedlachs en geeft persoonlijke opdrachten die het proces laten bewegen, in plaats van de regels van een methode te volgen) ben ik nu veel beter in staat de stress te herkennen en er iets mee te doen. Dat is misschien wel het allerbelangrijkste: doen en durven kijken naar jezelf, plezier beleven aan het ontdekken van je Zelf, met wat hulp van een coach. Ik ben blij dat ik deze stap gemaakt heb en dankbaar dat Renée met me mee ging!’

Coachingstraject P.F. 

Ik heb een 13 weken coachingstraject gevolgd en heb dit als zeer leerzaam ervaren. Het feit dat er wekelijks contactmomenten waren en dit drie maanden liep, hielp mij om hetgeen ik heb geleerd en wat er is besproken goed te kunnen integreren in mijn denken en handelen. De gespreksverslagen na elke sessie hielpen mij om alles nog eens terug te lezen en het er op sommige momenten opnieuw bij te pakken, om patronen inzichtelijk te krijgen en een beweging te kunnen genereren in mijn denken en handelen. De Transactionele Analyse kan ik nu goed toepassen op mezelf, waardoor ik nu bewustere keuzes maak en mijn zelfverzekerdheid is gegroeid. Dit geeft een enorm vrijheidsgevoel. Wat ik prettig vond in het contact met Renée is dat ze snel verbanden legt en bij de kern weet te blijven. Renée is een enthousiaste, deskundige coach en ik zal haar zeker aanbevelen. P.F.velen.

Coachingstraject Y.W. 

Al jaren ben ik onrustig en daardoor lukt het me slecht om me ergens lang op te focussen. Dit was vooral erg zichtbaar in mijn werk. Dan weer werkzaam als ZZP-er in de arbeidsbemiddeling, dan toch weer een eigen praktijk, daarna weer solliciteren voor een vaste baan en dat ging maar door. Vooral erg vermoeiend, maar daarnaast lukt het ook niet, doordat je nergens vol achterstaat en steeds weer bezig bent met iets anders. Ik was al eerder bij Renée geweest voor een healing en besloot met haar 3 maanden coaching te gaan doen. Elke zaterdagochtend hadden we een (skype) afspraak. Ze is erg betrokken, rustig en weet met simpele tips en kleine stapjes mooie resultaten te behalen. Zij geeft ook veel inzichten waardoor ik anders naar dingen ben gaan kijken en het mogelijk was om uit de onrustige cirkel te stappen. Elke week gaf ze informatie en een opdracht waardoor je heel bewust met jezelf bezig bent. Het heeft me erg geholpen niet alleen in mijn werk, maar zeker ook privé. Ik voel me rustiger (al val ik wel eens terug, ik herken het nu sneller en stap er dan eerder weer uit). Renée bedankt!

Coachingstraject R.V. 

Vragen als hoe kan ik mijn eigenheid (her) vinden,  hoe kan ik (anders) omgaan met mijn verantwoordelijkheid (sgevoel) en gevoelens die familiecontacten bij me oproepen, brachten me bij het coachingsaanbod van Renée. Mijn hoop was dat dit  me zou helpen blijvend veranderingen aan te brengen. Het traject dat daarna volgde, heeft een wezenlijke verandering in mijn denken en voelen gebracht en daar ben ik heel dankbaar voor.
In de wekelijkse gesprekken hebben we  verschillende thema’s uitgediept waarbij het heel fijn was dat er ook ruimte was om andere onderwerpen die zich aandienden te kunnen bespreken. Op een betrokken, duidelijke en bevragende wijze heeft Renée me helpen inzien hoe ik omga met de verschillende thema’s in mijn leven.  
We hebben aandacht gehad voor mijn doelen, praktische zaken als planning maar ook voor relaties en familiecontacten en wat zich daarin aan dynamiek voordoet. Het heeft mij enorm geholpen te kijken naar wat er in mijzelf gebeurt als iets ouds getriggerd wordt.  Heel fijn dat Renée verslagen maakte van de gesprekken zodat ik e.e.a. kon nalezen, want er gebeurt veel tijdens de gesprekken en in de coachingsperiode. 
Renée is een levenswijs mens en zeer plezierig en professioneel in het contact. Ik kan wel zeggen dat van alles wat ik heb gedaan tot nu toe, deze coaching één van de meest effectieve is geweest. Naast de kwaliteiten van Renée heeft dat ook te maken met het wekelijkse karakter gedurende drie maanden. Ik gun iedereen contact met een coach die zo doortastend en fijn is als Renée.

Coachingstraject C.S. 

Na jarenlang zoeken naar wie ik ben en waarom ik ben zoals ik ben, vond ik de site van Renée. Instinctief las ik de informatie over HSP. Door de jaren heen heb ik daar al veel over gelezen. Echter de boekenwijsheid bracht mij niet dat wat ik nodig had. Ik heb Renée een berichtje gestuurd en er kwam direct een warm en omarmend antwoord. Mijn gevoel van wantrouwen - opgebouwd in de loop der jaren door vallen en opstaan, hoofd stoten en me langzamerhand terugtrekken uit het sociale leven - nam direct af. De deur stond open en per mail vertelde ik al een deel van mijn vragen. Ook hierop kwam weer een reactie vol licht en warmte. Ik heb voor mij de knoop doorgehakt en heb me aangemeld voor een coachingstraject van drie maanden, via Skype.
Uiteindelijk zijn het twee trajecten van 3 maanden geworden. Heerlijk! Iedere zaterdagochtend hebben we gepraat, gelachen en ik ook gehuild. Ik was soms stomverbaasd over de eenvoud van oplossingen, dan weer enorm geraakt door haar liefdevolle manier van dingen benaderen en zien. Heel veel handvatten heb ik nu in mijn schriftje staan voor momenten dat het even minder gaat.
De manier van haar coachen typeert zich, in mijn ervaring, door haar nuchtere en altijd vrolijke manier van zaken aanpakken. Gesprekken verlopen op een begrijpelijke manier. De aandacht voor mij en mijn problemen; de pakkende antwoorden, tips en trucs; haar manier van zaken benaderen, hebben mij geholpen mijzelf te vinden en te begrijpen. Ik wens iedereen die even moeilijk zit of niet begrijpt waarom dingen in zijn/haar leven zo lopen zoals ze lopen, alle hulp van Renée toe! En ik ga haar missen! Dank je wel Renée

Coachingstraject W.E. 

Ik ben met Renée in contact gekomen door het internet, met name haar uitvoerige beschrijving over HSP en de focus op een ander hebben mij doen besluiten een coachingstraject van 3 maanden bij haar te volgen. Mijn leven stond nogal op z'n kop, ik had ontdekt dat mijn man een seksuele relatie had met een ander, kort daarna ook geen baan meer (dus ook geen inkomen) en ons huis stond te koop.  Ook onze kinderen zochten precies in deze periode de zelfstandigheid en ik besefte dat, nu ook nog de focus en zorg voor mijn gezin wegviel,  er maar heel weinig overbleef. Ik moest op zoek naar mijzelf, de focus verleggen en tegelijkertijd het hoofd boven water houden.
De gesprekken (via Skype) met Renée en ook met name haar snelle schriftelijke reactie  (waarin ze het gesprek samenvat) zijn voor mij heel erg waardevol geweest.Het heeft me structuur gegeven, inzicht in de situatie en mijzelf en ze heeft mij een spiegel voorgehouden waarin ik kritisch maar ook met name met veel  positiviteit naar mijzelf heb leren kijken.  Renée is warme persoonlijkheid, die rust en vertrouwen uitstraalt, waardoor je je gelijk op je gemak voelt en ook makkelijk je problemen kan delen. Renée bekijkt de problemen vanuit een andere invalshoek en daardoor ontstaan er altijd weer nieuwe (positieve)  mogelijkheden. Ik kan iedereen een coachingstraject met Renée van harte aanbevelen.

Coachingstraject W.P. 

In september mailde  ik Renée uit totale wanhoop voor coaching. Ik was overprikkeld, zag door de bomen het bos niet meer en wist me geen raad op mijn werk, thuis en in sociale kringen. Het voelde als een zware mist, waar ik niet doorheen kon kijken. Al een tijd liep ik tegen grenzen aan en ik voelde dat mijn overtuigingen niet meer klopten bij mijn leven, maar wist ze niet te signaleren en om te buigen. Ik vond het zwaar en moeilijk om bijv. op het schoolplein te zijn om de kinderen op te halen, op mijn werk kon ik zomaar beginnen te huilen en thuis was ik af en toe zo verschrikkelijk boos. Ik had het idee dat ik niks goed kon doen en vond mezelf waardeloos.

Al kort na de eerste sessies kreeg ik inzicht in mijn eigen denkpatronen. Ik leerde aarden, ademen en dingen daar te laten waar het hoort. Ik leerde dat energie aandacht volgt. Ook leerde ik dingen wel te doen in plaats van ze te laten en verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen leven. Met regelmaat gingen er heuse lichtjes aan door de confrontaties van Renée. Ze is een praktische coach, ze laat je zelf nadenken, geeft geen ongevraagde adviezen, wat zorgt voor échte inzichten. Ze volgt je bij je ontwikkeling, luistert aandachtig en haakt daar waar nodig in. Ze heeft me het stuur over mijn leven terug gegeven, zodat ik weer de verantwoordelijkheid kan nemen voor mijn eigen geluk en daar ben ik haar heel erg dankbaar voor. Ik wens haar heel veel succes toe en ik hoop dat ze nog heel veel mensen mag helpen om weer in hun kracht te komen.